NOSE members in the NEWS

De afgelopen tijd zijn verschillende leden van NOSE geïnterviewd over geur, en over de Neuswijzer. Hieronder een overzicht:

Radio 1 – Villa VDB (20 december 2023)

Het komt steeds vaker voor dat het ruikt in Nederland, en dat mensen geuroverlast ervaren. Dit beïnvloedt uiteraard wie daar wilt wonen. Ilja Croijmans werd door Jurgen van den Berg gevraagd hoe het eigenlijk komt dat mensen geuroverlast ervaren, of dit erger of juist minder erg is geworden in de geschiedenis, en of er iets aan te doen is. Uitzending van 20 december 2023, tussen 14:00 en 14:30.

VRT (2 december 2023)

Zaterdag 2 december waren Inger Leemans en Garmt Dijksterhuis ontvangen in de VRT-studio in Brussel. Zij zijn daar een uur lang door VRT-radiopresentatrice Annemie Peeters geïnterviewd over de Neuswijzer. Veel onderwerpen kwamen langs, met extra aandacht voor de Vlaamse kant van de taal voor geuren. Dit leidde tot een korte uiteenzetting over veesten, een minder welriekend aspect van het ruiken.

Er werd ook live geroken, al is dat op de radio niet zo spectaculair. We horen gerommel van flesjes en wat gesnuif. Toch maakte dit de uitzending levendig. Zowel de presentatrice als de technicus riepen dat het een zeer goede uitzending was.

https://www.vrt.be/vrtmax/luister/radio/v/voorproevers~11-175/voorproevers~11-25537-0/

Radio 1 – de Nacht Van NTR (30 november 2023)

https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/de-nacht-van/6fad1008-308d-49e9-8379-2e0f404dac37/2023-11-30-de-nacht-van-ntr-over-geurpsychologie

Midden in de winternacht van 30 november werden Ilja Croijmans en Garmt Dijksterhuis anderhalf uur lang geïnterviewd over ons meest enigmatische zintuig: ruiken. Daarbij ging het ook even over de Neuswijzer, maar er kwamen allerlei verschillende aspecten van ons reukvermogen aan bod. Wat weten we over hoe we ruiken, en wat weten we nog niet? Ook in deze uitzending werd geroken, en er werd gesproken over wanneer je niet meer kan ruiken. Een diverse uitzending, die in volledigheid terug te luisteren is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *